Акценти

Отстъпки за количество

Отсъпките за количество са една от най-страхотните екстри, които добавихме към Събитие.БГ и сме много горди с нея. Случвало ли Ви се е, когато организирате събитие да искате да дадете намаление например на фирми, които изпращат повече присъстващи?

Отстъпките за количество представляват точно това, ако в една поръчка, потребителят поръча Х на брой билети, той може да ги закупи с Y% намаление.

В САЩ например, масово таксите за посещения на различни обучения са на сходен принцип, като например предлагат 30% намаление за втори участник от дадена фирма. При нас също можете да направите това, макар системата да работи малко по-различно.

Как точно работи при нас?

Към всеки един билет (можете да имате неограничен брой билети към дадено събитие) можете да добавите неограничен брой отстъпки за количество. Например: 10% при поне 3 поръчани билета, 20% при поне 5 поръчани билета и т.н.

Отстъпката ще се приложи върху всички билети от поръчката.

Ако ползвате опциите за фактуриране, то системата директно ще изчисли и правилната сума за фактуриране и ще издаде фактурата (автоматично или ръчно, спрямо настройките).

Други идеи?

Имахме и идеята да не ограничаваме отстъпката за количество в рамките на поръчката, но се появиха редица проблеми, които изключително много усложняваха нещата. Така например много трудно можехме да проследяваме дали не е имало корекция в цената на билета между двете поръчки или пък потребителя да въведе данни на две различни фирми при фактуриране. В крайна сметка смятаме, че в комбинация с невероятните възможности, които дават промо кодовете, за които ще пиша по-късно, отстъпките за количество при една поръчка са чудесен вариант, най-вече за събития, които целят да привлекат корпоративни клиенти.

Как да въведа отстъпка за количество?

След като добавите събитието, отидете на „Моите събития”, от там на управление, а от списъка с билети изберете за кой билет искате да добавите опцията. Отидете на управление на билет и в ляво ще видите „Отстъпки за количество”. Можете да добавите колкото искате отстъпки.