Акценти

Продажба на билети директно във Facebook

Това е нова функционалност, която ще Ви даде още повече възможности да увеличите продажбите си. Ще се опитам да Ви покажа как можете да добавите във Вашата страница таб с форма за продажба на билети за Вашето събитие. Не е особено лесно и бързо, но хубавите неща стават бавно.

Стъпка 1: Създайте приложение във Facebook

Не се притеснявайте, няма нужда да разбирате от програмиране. Просто отидете на следния адрес: https://developers.facebook.com/apps и добавете ново приложение чрез бутона „Create New App”. Ще Ви се покаже малък прозорец, в който да добавите името на приложението, както и неговия namespace (това, което излиза в URL-то). Първото може да бъде почти всичко (стига да не е заето), а второто трябва да бъде само букви и цифри. Запомнете въпросният namespace, защото ще ни трябва по-късно. Въведете избраните от Вас име и namespace, съгласете се с общите условия на Facebook и натиснете бутона „Continue”.

Ще Ви се покаже анти-спам форма, въведете символите от нея и натиснете “Submit”. Новото Ви приложение вече е готово и Ви се зарежда автоматично.

Стъпка 2: Добавете Вашето събитие към приложението

Отидете в режим на редакция на приложението. Той е отворен по подразбиране след добавяне, а ако вече сте създали приложение, можете да го достъпите от https://developers.facebook.com/apps чрез бутона „Edit App”. На екрана за редакция, ще е нужно да въведем следните данни:

Основен таб:

  • App Domain: sabitie.bg

Таб „WebSite”:

Таб „App on Facebook”:

  • Canvas URL: http://sabitie.bg/code/event/50/size/3/ - където 50 е номерът на Вашето събитие (можете да го видите в адреса на браузъра Ви, когато сте отворили страницата на събитието в Събитие.БГ)
  • Secure Canvas URL: https://sabitie.bg/code/event/50/size/3/ - където 50 е номерът на Вашето събитие (можете да го видите в адреса на браузъра Ви, когато сте отворили страницата на събитието в Събитие.БГ). Обърнете внимание, че адресът започва с https.

Таб „Page Tab”:

  • Page Tab Name: Изберете име на таба, във Вашата фейсбук страница (името, което ще се показва под снимката в страницата). Напишете нещо като „Регистрация”, „Билети” или сходно.
  • Page Tab URL: http://sabitie.bg/code/event/50/size/3/  - където 50 е номерът на Вашето събитие (можете да го видите в адреса на браузъра Ви, когато сте отворили страницата на събитието в Събитие.БГ)
  • Secure Page Tab URL: http://sabitie.bg/code/event/50/size/3/ - където 50 е номерът на Вашето събитие (можете да го видите в адреса на браузъра Ви, когато сте отворили страницата на събитието в Събитие.БГ). Обърнете внимание, че адресът започва с https.
  • Page Tab Edit URL: Оставете празно.

Натиснете бутона за запис. Готови сте. По желание можете да промените иконата и снимката на Вашето приложение.

Стъпка 3: Добавяне на приложението към страницата

Заредете следният адрес, като замените APPID с номера на Вашето приложение, а NAMESPACE с избраният от Вас namespace в стъпка 1.

http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=APPID&next=https://apps.facebook.com/NAMESPACE/

Примерно, страницата, която можете да заредите е в следния формат (стойностите 156794604429713 и  sabitieopening са от Вашето приложение):

http://www.facebook.com/dialog/pagetab?app_id=156794604429713&next=https://apps.facebook.com/sabitieopening/

Изберете в коя страница искате да добавите приложението и натиснете „Add Page Tab” – готови сте. Ако не можете да се справите, обърнете се към нас за помощ!