Акценти

Разплащателни методи

Когато в главите ни се роди идеята да създадем Събитие.БГ един от първите въпроси, който си зададохме, бе какви разплащателни методи да поддържа системата. Така например много се колебаехме дали да включим опция за плащане през PayPal, тъй като таксите за плащане през PayPal са много по-високи отколкото чрез другите разплащателни методи.

От друга страна, силно желеахме да имаме твърд процент, с който да работим, както като наша комисионна, така и като такси към разплащателните методи и това вероятно би било постижимо, ако не работехме с PayPal. Много събития, особено насочените към IT сектора, разчитат на PayPal като основен метод за плащане и поради тази причина нямаше как да го игнорираме.

EasyPay и ePay бяха сред сигурните, които попадаха в плановете ни, защото са и сред най-популярните в България. След това дойде трудната част, с коя банка да работим, за да можем да обслужваме директно кредитни и дебитни карти. След дълго проучване, кратки преговори и смело решение, отново избрахме да работим с Централна Кооперативна Банка. Казвам отново, защото вече работихме с тях по няколко проекта и сме много доволни от качеството на услугата.

Банковият превод е единствения разплащателен метод, който ползваме, и който не е изцяло автоматизиран. За съжаление все още няма технология, която да ни позволява да го направим, но се надяваме в бъдеще и това да бъде възможно.

B-Pay бе логичен избор, тъй като представлява лесна добавка към вече интегрираните EasyPay и ePay.

Така, когато Събитие.БГ стартира, организаторите ще имат на разположение изброените по-долу разплащателни методи, като те могат да определят кои да се ползват за всеки един билет поотделно. Това е чудесна опция, когато организаторите предлагат например по-евтини и по-скъпи билети и би било неизгодни да продават по-евтините чрез PayPal, което обаче не би било проблем за по-скъпите. Могат да се дадат редица други примери.

Разплащателни методи за продажба на билети:

  • EasyPay;
  • ePay;
  • B-Pay;
  • vPOS (VISA, MasterCard, Maestro - дебитни и кредитни карти);
  • Банков превод;
  • PayPal;