Преглед на профил

"ДОГРАМАДЖИЯН - ШОПСКО НАСТРОЕНИЕ" ЕООД


(+359) 70050901

     Началото на нашият ансамбъл е поставено през 2015 година. Създаден от Пламен Дограмаджиян в град Плевен, отначало като танцов състав, а няколко месеца по-късно прераства като ансамбъл за народни танци. Днес в танцовата зала на ансамбъла се събират над 250 самодейци от различни възрасти, всички обединени от любов към българското народно творчество.

     Ансамбълът е изнесъл над 90 концерта в страната, в това число участия в телевизионни предавания, участвал е в 5 международни фестивала, носител и лауреат на множество престижни награди. Високият професионализъм на ансамбъла

го отвеждат до едни от най-престижните сцени в България и чужбина.

Помним и поддържаме танците на изтъкнатия хореограф, познавача на шопските танци з.а. Ради Радев.В наследството, предадено му на Пламен Дограмаджиян, от него са ни завещани и се изпълняват и до днес: "Шопска сюита", "Лазарки от Софийско", "Танци от Видинско", "Кукли", "Граовска сюита", "Тракийски танц", "Женски шопски танц" и още много други.

     Така танцьор след танцьор, стъпка след стъпка, танц след танц, сцена след сцена... никой не може да изброи колко танцьори са минали през групите на "Шопско настроение", колко концерти са изнесени през годините, колко хора сме зарадвали с изпълненията ни. Неизменен остава стремежът ни да бъдем най-добрите, да усвояваме тънкостите и да имаме свой стил.

​     Ние сме ученици, студенти и работещи, мъже и жени, някои са семейни, други - влюбени. Имаме различни интереси, различно образование, различни възможности. Ние сме самодейци, или както е по-модерно да ни наричат - любители. Горди сме, че отделяме време, труд, енергия, не на последно място и финанси, за да съхраняваме и популяризираме чудото БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОР.

​     Ние обичаме българските народни танци, музиката ни, песните ни и красотата на костюмите ни. Приели сме като своя основна задача да "заразяваме" с тази любов. По пътя, който сме поели, срещаме хора, които с радост и гордост ни помагат. Ние знаем смисъла на това да се наричаме БЪЛГАРИ.

Събития

Научи 8 хорца за 8 дни!
  • Курсове и обучения
  • 05 Юли 2022, 06 00 ч.
  • Танцова зала на Фолклорен танцов ансамбъл "Шопско настроени" - Плевен, България, намираща се на адрес: гр. Плевен, ул. "Васил Левски" №60 (началото на "Старата главна") ( ул. "Васил Левски" №60 ), гр. Плевен
БЕЗПЛАТЕН

Контакти

За повече информация за събитието или билетите свържете се с нас