Научи 8 хорца за 8 дни!

05.07.2022 18:00ч. Вторник  -  07.07.2022 19:00ч. Четвъртък
ул. "Васил Левски" №60, гр. Плевен
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Сезонът на сватбите започна! И не само!
 
Ще се жените или сте канени на сватба, а не може да танцувате "Право хоро"! "Еленино"? "Дайчово"? Ако вече се чудите кое какво беше този курс е за Вас!
Този курс е подходящ и за всички, които искат да научат основните хорца и ръченици, които се танцуват в България, всички, които искат да разчупят лятото с малко танци и всички, на които душата заиграва, щом оркестърът засвири!
 
Курсът включва: "Право хоро", "Самоковско хоро" (разучава се на песента "Бяла роза" или "Мома Яница"), "Сиртаки" ("Гръцко хоро" - не е от нашия фолклор, но се среща често на дансинга), "Еленино", "Дайчово", "Свищовско" ("Дунавско хоро"), "Ширто" (разучава се на песента "Македонско девойче") и "Ръченица".
 
Цена на курса: 40 лв*
 
Продължителност на курса: 8 учебни часа (4 седмици)
 
Старт на курса: 5 юли 2022 г. или при събиране на група*
 
Репетиции: вторник и четвъртък от 18:00 часа
 
Продължителност на един урок: 60 минути
 
Изисква се предварително записване на телефон:
0700 50 901 (на цената на един градски разговор)
 
Къде?: Фолклорен танцов ансамбъл "Шопско настроение", ул. "Васил Левски" №60
 
*Цената за курса се заплаща преди старта.
 
Може да запазите Вашето място и да заплатите курса в залата на ансамбъла всеки делничен ден от 17:00 до 22:00 часа или посредством линк за онлайн плащане, който ще Ви бъде изпратен като SMS след обаждане и записване.
 
*Изискава се предварително записване. Курсът стартира при минимум 10 записани, като датата за започване е ориентировъчна и може да бъде отложена с не повече от 2 седмици.
 
Ако сте ограничени във времето и не може да изчакате събиране на достатъчно желаещи, моля свържете се с нас за допълнителна информация.
 
ВАЖНО: Моля, носете подходящи обувки за занимания в закрити помещения, с които не влизате отвън и удобно облекло.

Организатор

"ДОГРАМАДЖИЯН - ШОПСКО НАСТРОЕНИЕ" ЕООД

     Началото на нашият ансамбъл е поставено през 2015 година. Създаден от Пламен Дограмаджиян в град Плевен, отначало като танцов състав, а няколко месеца по-късно прераства като ансамбъл за народни танци. Днес в танцовата зала на ансамбъла се събират над 250 самодейци от различни възрасти, всички обединени от любов към българското народно творчество.

     Ансамбълът е изнесъл над 90 концерта в страната, в това число участия в телевизионни предавания, участвал е в 5 международни фестивала, носител и лауреат на множество престижни награди. Високият професионализъм на ансамбъла

го отвеждат до едни от най-престижните сцени в България и чужбина.

Помним и поддържаме танците на изтъкнатия хореограф, познавача на шопските танци з.а. Ради Радев.В наследството, предадено му на Пламен Дограмаджиян, от него са ни завещани и се изпълняват и до днес: "Шопска сюита", "Лазарки от Софийско", "Танци от Видинско", "Кукли", "Граовска сюита", "Тракийски танц", "Женски шопски танц" и още много други.

     Така танцьор след танцьор, стъпка след стъпка, танц след танц, сцена след сцена... никой не може да изброи колко танцьори са минали през групите на "Шопско настроение", колко концерти са изнесени през годините, колко хора сме зарадвали с изпълненията ни. Неизменен остава стремежът ни да бъдем най-добрите, да усвояваме тънкостите и да имаме свой стил.

​     Ние сме ученици, студенти и работещи, мъже и жени, някои са семейни, други - влюбени. Имаме различни интереси, различно образование, различни възможности. Ние сме самодейци, или както е по-модерно да ни наричат - любители. Горди сме, че отделяме време, труд, енергия, не на последно място и финанси, за да съхраняваме и популяризираме чудото БЪЛГАРСКИ ФОЛКЛОР.

​     Ние обичаме българските народни танци, музиката ни, песните ни и красотата на костюмите ни. Приели сме като своя основна задача да "заразяваме" с тази любов. По пътя, който сме поели, срещаме хора, които с радост и гордост ни помагат. Ние знаем смисъла на това да се наричаме БЪЛГАРИ.


Кога & Къде

Място: ул. "Васил Левски" №60,
Регион: област Плевен ,
Град: гр. Плевен,
Адрес: Танцова зала на Фолклорен танцов ансамбъл "Шопско настроени" - Плевен, България, намираща се на адрес: гр. Плевен, ул. "Васил Левски" №60 (началото на "Старата главна")

Вторник, 5 Юли 2022, 18:00 ч.
 до 
Четвъртък, 7 Юли 2022, 19:00 ч.