Фамилатлон 2018 - празник на семейството

12.05.2018 10:00ч. Събота  -  12.05.2018 17:00ч. Събота
Южен парк, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

На 12 май 2018 г. събота, от 10ч. на Голямата поляна в Южния парк в София ще се проведе десетият поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

Къде: Голямата поляна в Южния парк, София

Сред основните акценти на празника са:

  • „Панаир на възможностите“: На Голямата поляна в Южен парк от 10.00 до 17.00 часа над 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.
  • Голямото лятно бутанеВ 11.00 часа от Площадката с гълъбите стартира пешеходно предизвикателство за родители и деца - заедно ще изминем 5000 крачки заедно в парка – в слингове, колички, на велосипеди и тротинетки 
  • „Малката Европа“: Играта е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. В 12.00 часа всеки участник в играта може да получи личен „Паспорт на пътешественика“ от павилиона на Фамилатлон, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще и има томбола с атрактивни награди.
  • „Малък велопоход“: От 11:30 часа от Голямата поляна ще започне Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.
  • За татковци и деца: Както винаги ще има специални състезания за татко и дете заедно на павилиона на "Да бъдеш баща".

Регистрацията за Панаир на възможностите, Велопохода, Малката Европа и Голямото Лятно Бутане става чрез заявяване на безплатен билет.

Галерия

Организатор

Асоциация "Родители" и Фондация "Три"

Асоциация „Родители“ насърчава родителите да бъдат най-добрите родители, които могат да бъдат, като развива и утвърждава идеята за родителството като основна духовна ценност в обществото и семейството като естествена среда за отглеждане и възпитание на децата.

Фондация „Три“ е организатор на „Академия за родители” - най­-големият семеен форум в България, насочен към родители, искащи да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на децата си. Форумът се организира от 2015 г., ежегодно в София и Варна, и събира на едно място 2000+ семейства, 80+ водещи организации и 40+ специалисти в различни области.


Кога & Къде

Място: Южен парк,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: Голямата поляна

Събота, 12 Май 2018, 10:00 ч.
 до 
Събота, 12 Май 2018, 17:00 ч.