BookTalks vol.22

29.07.2021 19:00ч. Четвъртък  -  29.07.2021 21:00ч. Четвъртък
WORKY - WORKSPACE AND COFFEE , гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

BOOK TALKS е месечно специализирано събитие,  на което хора от бизнеса разказват за своите любими книги или актуални заглавия, които са ги впечатлили.

Книгите | Юли 2021: 

#1Книга

Effortless: Make It Easier to Do What Matters Most (Greg McKeown)

 

От автора на милионния бестселър на New York Times  - Essentialism ,  идва напълно нов вдъхновяващ наръчник за постигане на цели.

Цялостното съдържание се базира на принципа „Не всичко трябва да бъде толкова трудно“.

Някога чувствали ли сте, че :

  • Се разхождате точно на ръба на прегарянето?
  • Искате да направите по-голям принос, но ви липсва енергия?
  • Тичате по-бързо, но не се приближавате до целите си?
  • Всичко е много по-трудно, отколкото преди?

Хората, които искат да се радват на постижения обикновено вярват, че пътят към успеха е осеян с неуморима работа. Ако искаме да надскочим постигнатото, да бъдем още по-големи експерти, ние се нуждаем от преосмисляне на това разбиране. Смятаме, че ако не сме винаги преизтощени, то не сме направили достатъчно.
Effortless ни предлага полезни съвети, чрез които можем да правим най-важното и да постигаме по-лесно целите си без да прегаряме.
Effortless ни учи как да:

·  Превърнем досадни задачи в приятни ритуали

•  Предотвратим разочарованието, като решаваме проблеми, преди те да са възникнали

• Правим еднократен избор, който елиминира много бъдещи решения

• Опростим нашите процеси, като премахнем ненужните стъпки

• Направим връзките по-лесни за поддържане и управление

 

Начинът “The effortless” не е мързеливият начин. Това е интелигентният начин, дори може да бъде единственият начин. В живота не всяко трудно нещо може да бъде улеснено. Но можем да улесним нещата, като правим повече от най-важното.

 

#2Книга 

Лидерство: Стратегии и тактики полеви наръчник (Джоко Уилинк)

Най-добрият наръчник по лидерство.

В армията полевият наръчник представя инструкции на прост и ясен език, стъпка по стъпка, за да се помогне на войниците да изпълняват мисиите си. В гражданския сектор книгите предлагат информация за всичко: от поправката на капещ водопроводен кран до развитието на ефективна тренировъчна програма за приготвянето на добър стек.

Лидерство: Стратегия и тактики" обяснява как да се използва теорията за лидерството, бързо да се преведе в приложима стратегия и след това лидерството да се въведе в действие на тактическо равнище. Тази книга е решението, от което се нуждаят лидерите на всяко равнище - не просто за да разбират играта на лидерството, но и за да знаят как да я играят и да я печелят.

Сложно ли е да си лидер? Не е лесно. Защото, както споделя и доказва Джоко - лидерът носи пълна отговорност за резултатите. И защото лидерът споделя похвалите и успеха, но поема цялата вина.
Има ли лесен път да сте лидери? Едва ли. Но има сигурен път, който откриете в книгата - това е постигането резултати. Вършете добре работата си. Работете здраво. Контролирайте егото си. Научете кога и как да налагате дисциплина. И не на последно място - научете се да работите с неадекватни лидери. Защото това отваря вратата вие да бъдете лидера."
Георги Малчев

 

Джоко Уилинк е бил военноморски тюлен в продължение на 20 години, издигайки се във военната йерархия, за да стане командир на Специална бойна група 3 към Военноморските тюлени - най-награждаваната единица за специални операции в Иракската война. След освобождаването му от военна служба, Джоко продължава по дисциплинирания път на успеха, съсъздавайки "Ешелон Фронт" - многомилионна консултантска компания по лидерство и мениджмънт. Автор е на няколко книги, превърнали се в бестселъри, и създател на един от най-високо класираните подкасти "JOCKO PODCAST".

 

По време на 22-то издание на  събитието BOOK TALKS ще се срещнем с:

Презентатори:  

Виктория Блажева е първи вицепрезидент и директор „Стратегия и бизнес“ в УниКредит Булбанк. Преди това е била директор „Корпоративни комуникации“. Има опит и като финансов журналист. Писала е статии за Мениджър, BGlobal, Капитал, 24 часа и др. Интересите ѝ са в сферите на повишаване на личната и организационната ефективност, предприемачеството, иновациите, образованието с фокус към повишаване на финансовата култура. Като част от MBA дисертацията й в Warwick Business School поддържа блог и подкаст The C-Suite Mininalists, в който изследва социалното течение минимализъм като възможност за лидерския екип на големите компании да подобри организационната ефективност и корпоративната култура. В последствие продължава да пише за съвременни тенденции в корпоративното управление в новия си блог Victory Corners.

 

Ивайло Кунев е автор и основен водещ на формата #BookTalks. Ивайло е корпоративен обучител с дългогодишен опит. Автор на специализирани програми за развитие на бизнес компетентности и лидерски умения. Автор е на аудио книгите „Забравените истории на България. 7 урока за лидерство“ , „Готов ли си да продаваш? 13 съвета за планиране на продажбите“ и „НЛП-Комуникационно майсторство“. На последното издание на формата TEDx_Triaditza Ивайло Кунев представи темата „Мостът между нас и моделите за подражание“. В края на турбулентната 2020г Ивайло представи своята система STRETCH – цялостна система за баланс в живота.

Добрите книги концентрират огромен опит и осмислени грешки на автора. Представете си всичко това представено за вас в кратък формат!

Важно: Закупени, но неусвоени билети не се компенсират за следващо събитие и сумата по тях не може да бъде възстановена.

 

Организатор
Кога & Къде

Място: WORKY - WORKSPACE AND COFFEE ,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: бул.Янко Сакъзво 32

Четвъртък, 29 Юли 2021, 19:00 ч.
 до 
Четвъртък, 29 Юли 2021, 21:00 ч.