BookTalks vol.17

25.02.2021 19:00ч. Четвъртък  -  25.02.2021 21:00ч. Четвъртък
WORKY - WORKSPACE AND COFFEE , гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

BOOK TALKS е месечно специализирано събитие,  на което хора от бизнеса разказват за своите любими книги или актуални заглавия, които са ги впечатлили. 

Книгите | Февруари 2021: 

За първи път презентатор на събитието ще представи в едно издание цели 3 различни заглавия книги. 

#1Книги

1.The LAWS OF HUMAN NATURE – Robert Greene 

2.The practice – Seth Godin 

3.Nonviolent Communication – Marshall Rosenberg

Човешката природа е по-силна от всеки индивид, от всяка институция или техническо изобретение. В крайна сметка тя оформя всичко, което създаваме, като отражение на себе си и своите първични корени. Тя си играе с нас като с пешки.

Трите книги се фокусират върху теми като „общуване“ , емпатия и изграждане на пълноценни отношения. На пръв поглед създават усещане за допълващи гледни точки, които изграждат една обща философия към темата. От друга страна – тотално се различават помежду си. 

 

#2Книга 

Атлас изправи рамене  - Айн Ранд 

С този роман Ранд поставя фундаментите на своята философия, наречена обективизъм, в чиято основа е рационалният личен интерес.

Това е „криминална история” от най-висока класа - но не за убийството на човешкото тяло, а за убийството - и възкресението - на човешкия дух. Главните герои на романа, индустриалците Дагни Тагарт и Ханк Риърдън, имат куража да управляват бизнеса си въпреки налаганите от държавата регулации и ограничения, въпреки атаките и хулите от страна на интелектуалци и политици, въпреки укорите, че експлоатират хората. И докато останалите индустриалци загадъчно изчезват, а икономиката колабира, Дагни и Риърдън научават значението на рационалния морал.

С ненадмината фантазия и спиращо дъха напрежение „Атлас изправи рамене” ще ви потопи в един имагинерен свят – светът на победилия социализъм, в който обществото и стопанството бавно колабират в следствие на изчезването на основните двигатели на прогреса – хората на разума, новаторите.

 

 

По време на 17-то издание на  събитието BOOK TALKS ще се срещнем с: 

 

 

 

 

 

Презентатори: 

 

 

 

 

 

Никола Томов   

 

 

 

Ивайло Кунев е автор и основен водещ на формата #BookTalks. Ивайло е корпоративен обучител с дългогодишен опит. Автор на специализирани програми за развитие на бизнес компетентности и лидерски умения. Автор е на аудио книгите „Забравените истории на България. 7 урока за лидерство“ , „Готов ли си да продаваш? 13 съвета за планиране на продажбите“ и „НЛП-Комуникационно майсторство“. На последното издание на формата TEDx_Triaditza Ивайло Кунев представи темата „Мостът между нас и моделите за подражание“. В края на турбулентната 2020г Ивайло представи своята система STRETCH – цялостна система за баланс в живота. 

Добрите книги концентрират огромен опит и осмислени грешки на автора. Представете си всичко това представено за вас в кратък формат! 

 

Важно: Закупени, но неусвоени билети не се компенсират за следващо събитие и сумата по тях не може да бъде възстановена.

Организатор
Кога & Къде

Място: WORKY - WORKSPACE AND COFFEE ,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: бул.Янко Сакъзов 32

Четвъртък, 25 Февруари 2021, 19:00 ч.
 до 
Четвъртък, 25 Февруари 2021, 21:00 ч.