Онлайн Курс ”Здравословно-Интуитивен Контрол в Храненето”

19.04.2017 22:05ч. Сряда  -  10.06.2017 22:05ч. Събота
Онлайн- посредством Обучителната Платформа WizIQ използвана от Асоциация УНИКАЛ, гр. Варна
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Онлайн Курс ”Здравословно-Интуитивен Контрол в Храненето”

Методиката на този Подход “Интуитивно Хранене” е разработена от д-р Стивън Хоукс, който страдайки от наднормено тегло, постоянно се измъчвал с глад и тежки диети. Но резултатът винаги бил един и същ – бързо връщане на старите килограми. Докато накрая професорът решил да опита нещо ново – просто спрял да яде, когато не е гладен.

За сметка на това, когато му се хапвало чипс, например, си го позволявал без да изпитва угризения. Хоукс смята, че ако организмът има нужда от определена храна, той ще си я “поиска”.

След като започнал да се храни по новия метод на интуитивното хранене, той успял да свали 22 килограма и да запази теглото си.

Този начин на хранене коренно се различава от диетите, които в повечето случаи изискват ограничаване на желанието и отказ от потребностите на организма, което, както знаем, води до последващо напълняване, доколкото организмът си изисква своето. Докато интуитивното хранене следва принципа: Дай на организма именно това, което той иска, вслушай се в него и той ще бъде удовлетворен. Защото тялото знае какво му е нужно.

Обучението в подхода ИНТУИТИВНО ХРАНЕНЕ представляват практично ръководство за това как 

  • Да се освободите от Хроничните Диети, Обсебващите мисли за храна и Йо-Йо Ефекта
  • Да се освободите от Емоционалното Хранене и Неконтролираното Преяждане
  • Да се помирите с храната и да се наслаждавате на всичко което обичате да хапвате
  • Да нормализирате теглото си и да го поддържате в индивидуалната за вас норма
  • Да си възвърнете естествения баланс и контрол във връзката между тяло-храна-разум

Този начин на хранене известен като интуитивно хранене е научно –доказал ефективността си с над 40 научни изследвания подход, който не ви казва какво и кога да ядете, а ви насърчава да „прогоните“ храненето си по стриктен режим, всяка форма на чийто външно наложен контрол се класифицира като Диета, да изхвърлите завинаги кантарите за тегло и броенето на калории. От вас се иска, да се доверите на себе си и на връзката ви с тялото, за да върнете ествестения си баланс между тяло-хранене-разум и под ръководството на обучения и сертифициран, като Професионален Консултант в Интуитивното Хранене (ИХ), член на Международната Организция за ИЕ Професионалисти: Специалиста- Елисавета Павлова, да направите някои промени в начина ви на мислене и как да се храните не замесвайки емоциите.

Повече от 30 научни изследвания доказват невероятните ползи от Интуитивното Хранене (В сравнение с не интуитивно хранещите се) :

Понижени: ИТМ- индекс телесна маса или вашето тегло, Идеализация на „Слабия Идеал за Тялото“, Триглицериди (мазнини),Нарушено хранене/ понижен % патология на хранителни нарушения

Повишени: Самооценка/самоуважение, Доверие в себе си и телата си, Прием на разнообразни храни, Наслада при хранене, Осъзнаване на телесните сигнали, Интеросептивно осъзнаване, HDL –добър холестирол, Благоденствие, Приемане и оценяване на собственото тяло, Проактивно справяне с проблеми, Оптимизъм

Обучител: Д-р Елисавета Павлова, психолог-консултант с над 8 год. терапевтично-консултативен опит в сферата на хранителни нарушения, първата у нас сертифицирана като Специалист при Хранителни Нарушения към Международната организация за Специалисти, както и единствената в България-сертифициран професионален консултант в Интуитивно Хранене към Международната Американска организация IE-Pro

Курса се предлага в индивидуален онлай /дистанционен формат-според удобното за вас време и предпочитани ви дни от седмицата.

Цена на курса: 250 лв. Като е възможно и разсрочено заплащане по 125 лв. за 2 поредни месеца.

Организатор
Кога & Къде

Място: Онлайн- посредством Обучителната Платформа WizIQ използвана от Асоциация УНИКАЛ,
Регион: област Варна ,
Град: гр. Варна,
Адрес: Онлайн- посредством Обучителната Платформа WizIQ използвана от Асоциация УНИКАЛ

Сряда, 19 Април 2017, 22:05 ч.
 до 
Събота, 10 Юни 2017, 22:05 ч.