Арменски Постни Ястия - 08.12 - 11ч

08.12.2019 11:00ч. Неделя  -  08.12.2019 13:00ч. Неделя
Salted Cafe Sofia, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Всички, които някога са хапвали арменски постни сърмички са били във възторг от фантастичния аромат и сладостта им, както и формата им. Освен сърмички, ще се научим да правим постни, хранителни и здравословни кюфтета от леща по традиционна арменска рецепта и свежа салата с нахут. Елате, за да научим заедно тънкостите на плънката за сърмичките и навиването им, и да изнанедаме семействата си с нещо ново и интересно на коледната трапеза.

Работилницата ще води Хермина Емирян. Тя е завършила социална и организационна психология и практикува като консултант вече 20 години в различни сфери. Освен това, тя е страстен готвач и има специално отношение към храната. За нея тя е мост между различните култури, начин да се запознае с нови хора и терапия за справяне със стреса, отчуждението и депресивните състояния. Обича да пробва и експериментира с вкусовете, а шансът да пътува й дава възможност да се докосне до различни кухни и традиции и да отнесе по нещо със себе си. Съчетанието от изкусен готвач и психолог я прави перфектния кулинарен учител и събеседник.

Заедно с нея всеки участник ще се включи в приготвянето на 3 предколедни постни ястия, от които може да вземе със себе си за вкъщи, както и да похапне на място. Ще има вода и чай на разположение.

Максималният брой участници ще бъде 11 човека, като всеки ще има своето място на работната маса и нужните продукти за приготвяне.


Цената за участие е 33лв и достига до вас за част от реалната си стойност, защото събитието е финансирано по проект за насърчаване на готвенето като средство за познаване на други култури, превенция на свързани със стрес и депресия състояния и социализиране.

 

Организатор
Кога & Къде

Място: Salted Cafe Sofia,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: Ул. "Братя Миладинови" 38

Неделя, 8 Декември 2019, 11:00 ч.
 до 
Неделя, 8 Декември 2019, 13:00 ч.