АРТистични ВЕЧЕРИнки

17.02.2018 17:30ч. Събота  -  17.02.2018 19:30ч. Събота
Фотографски център Sea Blue, гр. Варна
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

АРТИСТИЧНИ ВЕЧЕРИНКИ В МОРСКО СИНЬО

Сдружение за култура „Морско синьо” - Варна стартира своя нов проект, наречен „АРТистични ВЕЧЕРИинки“.

Желанието ни е да свържем съвременни автори, творящи във всички сфери на изкуството и субкултурата с варненската публика. И това да се случва в приятелска, задушевна обстановка, като премахнем бариерите на официалното представяне и високопарното говорене.

Идеята е чрез свободни разговори на чаша кафе, чай или вино авторите да споделят своята визия за съвременното изкуство и за личното си творческо развитие.

Като медиатори между артисти и публика бихме искали да разберем какво мислят съвременните български творци, какви са техните цели, какви са трудностите, пред които се изправят и как реализират творческия си потенциал. По време на артистичните вечеринки авторите ще представят и свои произведения.

Проектът е насочен към всички любители на културата, желаещи да се докоснат до съвременните форми на изкуството у нас. Целта ни е инициативата да се превърне в дългосрочна възможност за откриване и популяризиране на млади и утвърдени таланти, и създаване на неформален обществен достъп до тяхното творчество.

Артистичните вечеринки ще се провеждат веднъж месечно с различни гост-автори. Местата са ограничени, за да се създаде онзи уют на непосредствения разговор между приятели.

Първото събитие е на 17.02.2018 г. от 17:30 във Фотографски център „Sea Blue” на ул. „Иван Аксаков” 39 във Варна/до Медицинския университет/.
Тогава ще Ви срещнем с Алиса Дойченко.
Ето как тя представя себе си и своето творчество: Казвам се Алиса. Моят любим град е Варна, въпреки че родом не съм оттук. Родена съм в Москва, Варна ме приюти, когато бях на 4. На 14 заминах за Русия, след това прекарах доста време в Лондон, но Варна пак стана мой дом преди 3 години. Откакто се помня обичам да рисувам и да майсторя нещо с ръцете си. Сега се занимавам предимно с приложно изкуство. Обичам да смесвам стилове и материали, не винаги резултатът е такъв, какъвто искам, но процесът ми доставя удоволствие. Обичам да съчетавам на пръв поглед взаимно несъвместими неща и понякога приятно се изнендвам от положителния резултат. Харесвам идеята за рециклирането във всяко едно отношение. Приемам го като даване на втори шанс, вдъхване на живот на забравените и изоствени вещи, предмети, дори хора. Обичам да наблюдавам хората и техните реакции в моментите, когато никой не ги вижда. Често черпя идеи от подобни ситуации. Обичам органичните елементи - флората и фауната.

Заповядайте на 17 февруари, събота, от 17:30 във Фотографски център „Sea Blue” на ул. „Иван Аксаков” 39! 

Association for international cultural management Sea Blue
www.sea-blue.org

Photography center Sea Blue
www.photocenter.sea-blue.org

Организатор
Кога & Къде

Място: Фотографски център Sea Blue,
Регион: област Варна ,
Град: гр. Варна,
Адрес: гр. Варна, ул. „Иван Аксаков” 39

Събота, 17 Февруари 2018, 17:30 ч.
 до 
Събота, 17 Февруари 2018, 19:30 ч.