Narrative Coaching и умението на коуча за работа с разкази - мартенска СРЕЩА НА КОУЧИНГ ОБЩНОСТТА В БЪЛГАРИЯ, РАЗЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ

21.03.2019 18:30ч. Четвъртък  -  21.03.2019 20:30ч. Четвъртък
СОХО, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Как работата с разказите на клиента създава допълнителна полза за клиентите ни? - на този въпрос ще търсим отговорите с Мария Белопитова, която е сертифициран Nerrative коуч.

Коучинг клиентите често задават въпроса какво точно се случва между клиент и коуч по време на коучинг сесията.  Споделят след сесия, че са били в едно особено пространство, където са се чувствали спокойно, уютно, сигурно, „при себе си“.

Това е „коучинг зоната“, пространството на доверие и близост, което коучът „създава“ за своя клиент. За външния наблюдател това пространство би изглеждало особено, специално, дори - магическо и вълшебно!

Но как коучът създава тази „коучинг зона“? Как успява да „оркестрира времето и пространството“? Как може да слуша едновременно клиента и неговия разказ, себе си и своя разказ и това, което се случва този момент в полето между двамата? Как осигурява своето „радикално присъствие“? Какви са ползите и за двете страни от това уникално умение на коуча?

За всичко това ще говорим на предстоящото събитие от серията Различностно Развитие на Ай Си Еф България на 21.03.2019г. 

Мария ще ни представи какво е Narrative Coaching 

  • Като основна концепция и модел,
  • Като инструмент за активна саморефлексия , вкл. по време на коучинг сесията 
  • Как NC ни помага да изградим умения за „360 градусово“ слушане, радикално присъствие и работа с полето в коучинг зоната

Ще направим демострация и работа в малки групи със задача: какво си казвам, докато слушам клиента 

И ще завършим съ споделяне и дискусия.

Кратка биография на водещия:

 

Мария

Мария е професионален сертифициран коуч, ACC, член на Международната Коуч Федерация (ICF) и член на лидерския екип на Сдружение „Ай Си Еф България“.  От 2018г. се обучава към Narrative Coach Program на създателя на Narrative Coaching подхода д-р Дейвид Дрейк (https://www.narrativecoaching.com.) . В момента е в процес на сертификация като Narrative Coach.

Мария е една от основателите, и партньор в Inspired Coaching Solutions (ICS), сдружение на професионални коучове, чиято цел е да промотира същността и ползите от професионалния коучинг, и да създава възможност за повече хора да се докоснат до трансформиращата промяна и да постигнат баланс и удовлетворение в живота си.

За Мария коучингът е професия, в която вплита дългогодишния си професионален опит в управление на финанси, процеси, системи, екипи и хора. Този опит, в съчетание с личните й качества на добър, емпатичен и аналитичен слушател, създават допълнителна полза за нейните клиенти.

„Коучингът е един от съвременните инструменти за учене и личностно развитие. Работата с коуч носи ползи за подобряване на взаимоотношенията, комуникацията, организацията, взимането на решения и разрешаването на проблемни ситуации. Това от своя страна подобрява качеството на живот и работа на хората, заздравява чувството им за сигурност, стабилност, увереност в себе си и света около тях. Narrative Coaching ме привлече със своя системен, холистичен подход към хората и коучинг подкрепата за тях - в индивидуален процес или при работа с организации / екипи. Даде ми познания, с които обогатих и надградих професионалните си умения. Провокира ме да мисля как още е необходимо да развия себе си, за да мога едновременно да следвам клиента си и моите истории, които неговият разказ „събужда“. За да осигуря едно професионално взаимоотношение, което е наистина полезно, подкрепящо, вдъхновяващо и успешно за клиента!“

 

Организатор
Кога & Къде

Място: СОХО,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: ул. Искър 4

Четвъртък, 21 Март 2019, 18:30 ч.
 до 
Четвъртък, 21 Март 2019, 20:30 ч.