Работилница по дърворезба със Стелиян Стелиянов - Mr. Stu

15.02.2020 14:00ч. Събота  -  16.02.2020 18:00ч. Неделя
бул. Тотлебен 34, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Работилница по дърворезба  

Какво е нужно, за да се превърне едно обикновено парче дърво в красив художествен предмет?

Няколко инструмента, желание за работа, щипка въображение...

На 15 и 16 февруари (събота и неделя) ви предлагаме два дни, в които можете да направите точно това! 

Потопете се в изкуството на дърворезбения занаят!

С помощта и умелото наставничество на опитния резбар Стелиян Стелиянов, ще имате възможността да се запознаете отблизо с процеса на обработка на дърво. 

Ще изпробвате различни инструменти, ще минете през всички нужни стъпки, за да превърнете обикновено парче дърво в дъска за деликатеси с авторска стойност и художествени качества.  

Всички необходими материали са осигурени, за да имате вълнуващо пътешествие в интересния свят на дърворезбата. В неговото ателие ще можете да ползвате  специфични инструменти, с помощта на които да създадете свое собствено творение. Стелиян ще ви покаже основните инструменти, използвани за дърворезба -  нож за дялкане/дълбаене – специален нож, използван за рязане, белене и заглаждане на дървото; шлосерско длето - инструмент с извит режещ връх, използван в най-различни форми и размери за резба на вдлъбнатини и различни форми; длето – инструмент с режещ връх, което да ползвате за направата на линии и за почистване на гладки повърхности.

Повече за Стелиян Стелиянов - Mr.Stu: Завършва дърворезба в Национална художествена академия- София, България, като се изявява в широк медиен спектър - скулптура, инсталация, обекти, класическа и съвременна дърворезба, бижута и други. В творчеството си отделя внимание на детайла, красотата, и изяществото на формата. Някой от творбите му са провокирани съвремието ни, хора, общество, а в други случаи от непринудени рисунки, разговори с приятели.

Също така развива частна школа по изкуства, в която споделя с ентусиасти умения в дърворезбата, скулптурата и рисуването. Тя се намира в ателието, в което той работи, с цел участниците да се докоснат до една реална творческа среда.

Работилницата е еднодневна, подходяща за начинаещи и хора без опит в областта на дърворезбата, вие  избирате удобен за вас ден - 15ти или 16ти февруари. Започваме в 14,00 часа и приключваме в 18,00 часа.

Вход за еднодневната работилница: 70,00 лева

Комбиниран билет за двама души: 130,00 лева.

Адрес  на ателието, където ще се проведе събитието: Бул. Тотлебен 34 - (преди Кауфланд)

 

Галерия

Организатор
Кога & Къде

Място: бул. Тотлебен 34,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: бул. Тотлебен 34

Събота, 15 Февруари 2020, 14:00 ч.
 до 
Неделя, 16 Февруари 2020, 18:00 ч.