Детокс със зелено смути

16.01.2020 19:00ч. Четвъртък  -  16.01.2020 20:30ч. Четвъртък
Salted Cafe Sofia, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

След многото празници и весели поводи, отпуски и пътувания всички се чувстваме попрекалили с храни, напитки, безсъние и други вредни неща. Излезнали сме от ритъма и ежедневния си режим. Искаме да поставим начало на нови пълноценни навици.
Каним ви на специална кулинарна демонстрация, на която ще научите как да приготвите 2 рецепти за пречистващо зелено смути. На място ще приготвим смутитата и всеки ще има по чаша и от двете смутита за лична консумация.


Ще говорим за ползите на зеленото смути, кои съставки са важни за спомагане цялостно организма ни да се пречисти и възстанови. Кои храни да ядем и кои да избягваме. Консумирането на зеленолистни, определени плодове и супер храни улесняват работата на черния дроб, храносмилателната и отделителната система. Комбинирани в смути е изключително лесен начин да си набавим необходимите нутриенти за възобновяване функционирането на нашето тяло.
Тази концепцията наистина е лесна за прилагане - кратко пречистване със зелено смути всъщност е интуитивно, адаптирано към сезона и собствения начин на живот и балансира тялото и ума.

Тялото ни неутрализира и елиминира токсини всеки ден, така нареченият детокс се случва непрекъснато. Въпреки това, след приемане на храни, които не са точно за нас - бяла захар, нездравословни продукти и рафинирани въглехидрати, тялото ни по-трудно ги метаболизира, плюс мръсния въздух и стреса, което води до умора на черният дроб.

Когато планираме кратки периоди на пречистване с зелено смути, имаме 2 основни цели - да захраним тялото си с висококачествени хранителни вещества и да поддържам ума си спокоен и фокусиран. Може да звучи непосилно, но всъщност е лесно, ако не гледаме на детоксикацията като на стресова сложна задача, а като на лична грижа за себе си, като удоволствие за ума и тялото. Това е начин да поемем контрола над здравословното си състояние, за да се чувстваме и изглеждаме по-добре.

В допълнение ще ви покажем как да покълвате различни семена в домашни условия.

Събитието ще води шеф Николета Колева - професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и сурова кухня. Интересът й към здравословното хранене започва още в гимназията. Докато живее в Азия се насочва към кулинарията като кариера. Работила е в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана е в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course"на о. Бали за гурме сурови ястия и продължава да трупам опит в областта. След завръщането си в България работи в различни ресторанти и от 3 години е инструктор готвач за веган/ сурова храна в кулинарното училище Food Connection.

След събитието ще получите pdf книжка с рецептите и лесни за следване напътствия за приготвяне на зелено смути и кълнове.
Партньори за това събитие са брандa за био и супер храни Dragonsuperfoods.

 

 
 

Организатор
Кога & Къде

Място: Salted Cafe Sofia,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: ул. "Братя Миладинови" 38

Четвъртък, 16 Януари 2020, 19:00 ч.
 до 
Четвъртък, 16 Януари 2020, 20:30 ч.