Как коронавирусът влияе на хранителните разстройства?

19.03.2020 16:00ч. Четвъртък  -  13.04.2020 19:00ч. Понеделник
https://unikalonlineinstitute.com/как-коронавирусът-влияе-на-хранителн/, гр. Варна
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Как коронавирусът влияе на хранителните разстройства?

Влияния и стъпки за действие

Коронавирусните новини са почти навсякъде, където търсите. Ами коронавирусът и хранителните разстройства? Когато COVID-19 се разпространява по целия свят, как се повлияват хората с хранителни разстройства? Има ли конкретни стъпки, които възстановяващите се от хранителни разстройства могат да предприемат, не само за намаляване на риска от коронавирус, но и за предотвратяване на влошаването на хранителните им разстройства като средство за справяне с безпокойството, страха, безсилието, самотата и други силни емоции ? Могат ли терапевти, психолози, социални работници, диетолози, коучове / треньори за възстановяване и други здравни специалисти – както и приятели и членове на семейството – да предложат уникална помощ?

Влияние на коронавируса върху хората с хранителни разстройства:

Както знаят тези от нас, участващи в лечението на хранителни разстройства, една от причините за хранителните разстройства е „да се опитваме да контролираме, когато чувстваме, че нещата са извън контрола ни“. Според многобройните актуализации на новини, разпространението на COVID-19 далеч не е „под контрол“. Надявам се, че тази информация може да ви даде представа какви интервенции могат да бъдат приложени:

• Анорексия нервоза и коронавирус: Изключително безпокойство поради нарушения в ритуалите и процедурите на хранителното разстройство; избягване на фитнес зали и засилени упражнения на открито, дори и при лошо време; влошаване на ограничаването чрез оправданието, че пазаруването на хранителни стоки в тълпите е опасно; влошаване на изолацията поради опасения от разпространение на коронавируса в обществото; влошаване на коморбидни проблеми като нарушения в настроението, разстройства на личността, обсесивно-компулсивно разстройство, разстройство на употребата на вещества; много по-висок риск от тежки симптоми на COVID-19, ако коронавирусът е контрактиран, поради основните здравословни проблеми, свързани с анорексия нервоза.

• Булимия Нервоза и коронавирус: Изключително безпокойство поради нарушения в ритуалите и рутинните нарушения на храненето; избягване на фитнес зали и засилени упражнения на открито, дори и при лошо време; влошаване на ограничението чрез оправданието, че пазаруването на хранителни стоки в тълпите е опасно; натрупване на храни за хапване, което може да влоши поведението на хапване/прочистване; влошаване на изолацията поради опасения от разпространение на коронавируса в обществото; влошаване на коморбидни проблеми като нарушения в настроението, разстройства на личността, обсесивно-компулсивно разстройство, разстройство на употребата на вещества; по-висок риск от тежки симптоми на COVID-19, ако коронавирусът е контрактиран, поради основните здравословни проблеми, свързани с булимия нервоза.

• Безконтролно преяждане и коронавирус: Изключително безпокойство поради нарушения в ритуалите и процедурите на хранителното разстройство; натрупване на храни за хапване, което може да влоши поведението на хапване/прочистване; влошаване на изолацията поради опасения от разпространение на коронавируса в обществото; влошаване на коморбидни проблеми като нарушения в настроението, разстройства на личността, обсесивно-компулсивно разстройство, разстройство на употребата на вещества; риск от тежки симптоми на COVID-19, ако коронавирусът е контрактиран, поради основните здравословни проблеми, свързани с нарушение на храненето с безконтролното преяждане.

Стъпките за действие, които могат да предприемат хората с хранителни разстройства, прочетете на линка: https://unikalonlineinstitute.com/как-коронавирусът-влияе-на-хранителн/

Организатор
Кога & Къде

Място: https://unikalonlineinstitute.com/как-коронавирусът-влияе-на-хранителн/,
Регион: област Варна ,
Град: гр. Варна,
Адрес: https://unikalonlineinstitute.com/

Четвъртък, 19 Март 2020, 16:00 ч.
 до 
Понеделник, 13 Април 2020, 19:00 ч.