Italic Script - двудневен курс по Калиграфия с Пол Антонио

26.09.2020 10:00ч. Събота  -  27.09.2020 18:00ч. Неделя
Cosmos Coworking Camp, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Имаме огромното удоволствие да ви поканим на двудневен курс по Калиграфия Italic Script с Пол Антонио – един от най-талантливите съвременни калиграфи, който пристига специално от Англия, за да проведе това обучение с вас!
Italic script/Италианският курсив е красив калиграфски стил, датиращ още от италианския Ренесанс (т. нар. Cancellaresca Corsiva.)
Тази писмена система е била използвана от папската канцелария и също се нарича Chancery Cursive или Канчелареска. Тя има 3 основни аспекта; corsiva, който е наклонен и свързан; официален - по-изправен, с по-малко връзки между буквите и Бастарда, който представлява съчетание между канчелареска и по-ранните готически стилове.
Italic Script - двудневен курс по Калиграфия с Пол Антонио
В настоящия курс Пол Антонио ще използва специално разработения от него геометричен подход за изучаване на стила, като по този начин участниците в курса ще получат по - задълбочено разбиране за това как геометрията помага при първите стъпки с перото.
Този иновативен метод ускорява значително учебния процес и улеснява разбирането на конструкцията на буквите, връзките между тях и хармоничното разстояние между буквите в думите. Системата на Пол представлява мрежа от помощни линии под различен ъгъл, които да се следват при изписване (по които да се води ръката).
Изключителното за този метод е как чрез него могат да се усвоят 2 от 3-те основни вариации на стила Канчелареска, както и да се изгради добра основа за бъдещо изучаване на класически наклонен краснопис.

През първият ден на курса ще се упражняват малките букви, а на втория - главните, като се започва изписване с моливи, след тях с обикновени маркери и накрая с калиграфски маркери с плосък връх.

Oсвен умението, да изписвате красиво букви и думи, ще имате уникалната възможност да се запознаете oтблизо с изкусния талант на Пол Антонио - човекът, който е избран да пише документи в дворa на кралица Елизабет II.

Благодарим на Calligraphy Masters за прекрасната възможност да се докоснем до изкуството на Пол Антонио и на Cosmos Coworking Camp за предоставеното уютно пространство.
За вашата енергия и добро настроение ще се погрижат с кетъринт нашите приятели от ПОСТА / POSTA.

Очаквайте съвсем скоро билетите да бъдат пуснати в продажба, както и подробна програма за двудневния курс.

*Eкипът на Bogodome запазва право за упоменаване на форсмажорни промени в програмата на събитието.

Участници
# Име Фамилия
1 Дана Тилева
2 Маргарита Иванова
3 Силияна Панова

Организатор
Кога & Къде

Място: Cosmos Coworking Camp,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: ул, Ангел Кънчев 3

Събота, 26 Септември 2020, 10:00 ч.
 до 
Неделя, 27 Септември 2020, 18:00 ч.