Уебинар на тема "Онкология и Логотерапия"

01.12.2021 19:00ч. Сряда  -  01.12.2021 20:00ч. Сряда
София, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

Между физическото, духовното и психическото ни състояние има тясна връзка и всяко едно от тях неизменно повлиява на другите две.

Онкологичните заболявания са изключително силна предпоставка за това болният в психическото си състояние да изгуби смисъл в борбата си с такъв силен съперник, какъвто е ракът.

Тук е мястото на логотерапията и екзистенц анализа. Оздравянетото на болния зависи от това какво е менталното му състояние, то определя оздравяването му и той не трябва да губи духа си. Открие ли смисъла, той ще му даде сила за живот, която ще доведе до оздряване на клетките и ще превърне човек в творец, а не в жертва на заболяването. Намирането на смисъл дава енергия, достатъчно силна да направи възможно именно физическото оздравяване!

Д-р Клаус Гщирнер е автрийски лекар, психотерапевт и преподавател по "Логотерапия и екзистенцанализ", ученик и близък приятел на д-р Виктор Франкъл. Д-р Гщирнер е заместник-председател на ABILE Австрия (Институт за обучение по Логотерапия и Екзистенцанализ), член на борда на Щайрската Академия за обща медицина в Грац, Австрия, член на борда на Австрийското дружество по онкология и ръководител на частния "Холистичен медицински туморен център" в Грац. Има 25 години опит като логотерапевт, работещ с онкоболни в клиниката в Грац.

На 01.12.2021 г.от 19:00 ч., в Zoom уебинара "Онкология и Логотерапия" д-р Гщирнер ще разкаже подробно за връзката между онкологичните заболявания и намирането на смисъл в живота, ще даде примери от собствената си практика и ще бъде на разположение да отговори на вашите въпроси.

Цена за вход на събитието: До 14 ноември - 10 лева. От 15 до 30 ноември - 20 лева

Можете да за платите и по банкова сметка!

Име на получател: БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ПО ЛОГОТЕРАПИЯ

IBAN: BG52UNCR70001521431912

BIC: UNCRBGSF

Основание за плащане: Онкология и логотерапия

Допълнително пояснение: ИМЕ

 

Организатор

logotherapy

Българско дружество по Логотерапия и екзситенцанализ е дъщерно дружество(БДЛЕ) на австрисйкото дружество по логотерапия и екзистенцанализ на Виктор Франкъл. БДЛЕ има за цел да обучава специалисти и любители в логотерапията и екзситенцанализ и да създава публично значими теми в подкрепа на заболели проблеми в обществото.


Кога & Къде

Място: София,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: Онлайн! Моля, имайте предвид, че след записването и заплащането, линкът към уебинара ще Ви бъде предоставен около 3 дни преди събитието, в края на ноември.

Сряда, 1 Декември 2021, 19:00 ч.
 до 
Сряда, 1 Декември 2021, 20:00 ч.