Culture Labs #1- Shaping Culture from the Inside Out

28.08.2019 08:45ч. Сряда  -  28.08.2019 13:00ч. Сряда
The Generator - Center for Design and Co-operation, гр. София
Билети
Билет
В момента няма активни билети
Информация за събитието

✔ Идеята: 
Ежедневно бизнесът инвестира време и средства в развитието на технически и “меки” умения на служителите си. Посещаваме академии по програмиране и маркетинг семинари, изучаваме софтуерни платформи и методики за управление на проекти. Но колко от нас инвестират в уменията си да изграждат дълготрайни взаимоотношения с хората, с които работим? 

В People Portal вярваме, че качеството на нашите взаимоотношения определя качеството на живота ни.
Затова създадохме Culture Labs.

✔ Форматът:
Culture Labs е преживелищен формат на People Portal, който създава пространство за диалог и колективна обмяна на идеи, перспективи и опит, които вълнуват нас хората (служители, лидери, предприемачи, инвеститори, основатели…) в работен контекст. В Culture Labs изследваме, заедно с всички участници, полето, в което се създава смисъл, удовлетворение и желание за развитие в работата ни, търсим как се изгражда, променя или подсилва културата в една компания и как ние като лидери (на себе си и другите) можем да участваме в този процес ОСЪЗНАТО. Culture Labs e място за свързване, провокация и търсене на НЕОБИЧАЙНИ решения. 
Място не само за вдъхновение, но за учене и трансформация.

✔ Хората:
● За тези, които вярват, че устойчивите неща се изграждат отвътре-навън, започвайки с нас самите
● За тези, които разбират, че днешните модели и дефиниция на “работа” вече не ни служат
● За тези, които вземат решения базирани не само на печалбата, но и на желанията на душата
● За тези, за които културата в една компания е движещата сила на добруването
● За тези, които ежедневно създават магията на лидерството
● За тези, които изследват собствените си ценности и вземат решения през тях
● За тези, за които работата не е другата страна на живота
● За тези, които имат куража да променят себе си, работната си среда и начина, по който се свързваме в нея.
● За тези, за които ценностите не са постери по стените, а са пълноценно живяни всеки ден
● За тези, които вярват че сме в това заедно.
● За теб.

✔ Усещането: 
Точният микс между сериозни дискусии и теми, вдъхновяващи хора и истории. Истории, които имат силата да ни движат и променят, през които учим и скъсяваме разстоянието помежду ни. Усещането да си сред себеподобни и различни, предприемачи, лидери от всякакъв размер и форма, отворени за изследване и експериментиране хора. Преживяване, което оставя следа и усещането, че си на правилното място/у дома.

✔ Мотивацията: 
Създадохме Culture Lab, като един нов формат на People Portal, с идеята в колаборация с хора от различни професионални сфери, с различен опит и истории да изследваме какво превръща една компания в място, към което хората принадлежат. Защо ценностите са толкова важни за устойчивото развитие и успеха, както на бизнеса, така и на хората в компанията. Тези въпроси ни вълнуват още от годините, в които бяхме служители и мениджъри в различни компании, затова те образуваха ядрото на нашите професионални интереси и формираха People Portal. В People Portal подкрепяме хората и организациите в търсене на възможности за развитие отвътре навън, в създаване на култура и среда, в която хората не оцеляват, а процъфтяват. Вече няколко години случваме това чрез дизайн на преживяванията на служителите, изследване на ценностите и разказването на истории (storytelling), които приемат формата на обучения, събития, лидерски лагери и лаборатории.

✔ Намерението:
8.45 - 9.15 - Закуска заедно 
9.15 - 9.45 - Преживявания за свързване и пристигане
9.45 - 10.15 - Защо някой компании процъфтяват, а други оцеляват? Какво формира културата на една компания и къде е мястото на ценностите в нея.
10.15 - 11.15 - Как личните ни ценности влияят на решенията и поведението ни в работна среда. Изследване на личните ни ценности.
11.15 - 11.30 - Почивка заедно 
11.30 - 13.00 - Имаме ценности и сега какво? Как се случва магията на изграждане на културата в една организация. 

✔ За People Portal

People Portal е платформа за колаборация и изследване на нови и креативни начини за разгръщане на човешкия потенциал. http://peopleportal.eu

 

Организатор
Кога & Къде

Място: The Generator - Center for Design and Co-operation,
Регион: област София ,
Град: гр. София,
Адрес: бул. "Черни връх" 47,1407 Промишлена зона Хладилника, София generatorsofia.com 42°39'44.8"N 23°19'08.3"E 42.662455, 23.318972

Сряда, 28 Август 2019, 08:45 ч.
 до 
Сряда, 28 Август 2019, 13:00 ч.